Elco en Wijnanda van Burg zijn sinds 2014 in Papoea (Indonesiƫ) actief voor stichting Lentera. Ze versterken lokale partners en gemeenschappen met training, advies en gezondheidszorg.

Actueel

Elco en Wijnanda van Burg zijn actief voor stichting Lentera als trainer-adviseur en tropenarts. Lentera is werkzaam op Papoea (Indonesiƫ), met name in het berggebied rondom Wamena. Het Indonesische woord lentera betekent lantaarn. De missie van Lentera is om jonge christenen te trainen om als christelijke professionals leiding te geven en zo een licht te zijn op Papoea. Lentera richt zich vooral op luchtvaart, gezondheidszorg, onderwijs en sociale dienstverlening.

Informatieavond 12 juni in Dordrecht

15 MAY 2024 | GEPLAATST DOOR ELCO

Koffers, kleding, schoolboeken, paspoorten. Langzamerhand begint het vertrek naar Papua dichterbij te komen. Op het werk en school zijn we dingen aan het afronden. En tegelijkertijd aan het voorbereiden op ons vertrek. Met het doel om weer een jaar in Papua te mogen dienen. We kijken er naar uit! Graag vertellen we hier meer over op de informatieavond op 12 juni. Van harte welkom om 19.45 in de zaal van de Julianakerk in Dordrecht, Mauritsweg 286. 

 

Weer terug!

01 MARCH 2024 | GEPLAATST DOOR ELCO

Het zal voor u geen verrassing zijn. Komende zomer hopen we als gezin weer een jaar naar Papoea (Indonesië) te gaan. Het beroep dat op ons gedaan werd in onze laatste bezoeken hebben we niet naast ons neer durven leggen. We zijn dankbaar dat we de mogelijkheid krijgen om weer een jaar op Papoea dienstbaar te zijn. Lees verder...

Zullen we blijven?

10 AUGUST 2023 | GEPLAATST DOOR ELCO

Kunnen we niet gewoon hier in Papua blijven? Afgelopen dagen komt deze vraag steeds naar boven. En wordt deze vraag gesteld door de kinderen. Vragen andere mensen of we niet weer hier kunnen komen wonen. Er is zoveel werk te doen: op scholen, in de kerk, op gezondheidsgebied. Een vriend zei: waar je passie en je gaven samenkomen, dat is je roeping. Tja, dan moeten we maar gewoon in Papua blijven. Lees verder...


Dit project wordt ondersteund door: