Elco en Wijnanda van Burg zijn sinds 2014 in Papoea (Indonesiƫ) actief voor stichting Lentera. Ze versterken lokale partners en gemeenschappen met training, advies en gezondheidszorg.

Wat doen wij?

ELCO - ADVIES EN TRAINING

Ik richt me op twee taken: het trainen van leidinggevenden en het adviseren van organisaties zoals scholen en stichtingen, waaronder ook het management van Lentera. De trainingen zijn vooral bedoeld voor leidinggevenden, docenten, predikanten en evangelisten in vaak afgelegen dorpen. Doel van de trainingen is om mensen te ondersteunen in het zorg dragen voor hun eigen gemeenschap, vaak vanuit de lokale christelijke gemeente, en minder afhankelijk te worden van hulp van buitenaf. In de aankomende periode in Papua, 2024-2025 wil ik me specifiek richten op de leidinggevenden in de Calvary Clinic en op de gemeenschappen in het Lelambo-gebied, samen met een lokaal team. 

WIJNANDA - MEDISCHE HULP EN TRAINING 

Ik zet me vooral in voor de organisatie van medische evacuaties vanuit dorpen. Papoea is erg bergachtig en vrijwel alle transport gaat via de lucht. Toegang tot medische hulp is vaak erg gering in dorpen in de bergen. Verder richt ik me op het adviseren bij medische vragen in dorpen via radio-contact en per email en Facebook.  In de aankomende periode in Papua, 2024-2025 wil ik me specifiek richten op het ondersteunen bij het revitaliseren van de Calvary Clinic in Wamena.