Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Wie zijn wij?

ELCO - ONDERWIJS CONSULTANT 

Vroeger had ik een poster boven mijn bed hangen van Papoea, met een vliegtuigje met Geerten Vreugdenhil. Ik had nooit gedacht dat ik daar echt nog eens naar toe zou gaan, maar ook het onmogelijke gebeurt soms. Eerst heb ik technische bedrijfskunde (TU Eindhoven) gestudeerd en daarna theologie, waar ik ben afgestudeerd in de theologiegeschiedenis (CGO-HBO en Universiteit Utrecht). Aan de TU Eindhoven ben ik gepromoveerd op het stimuleren van ondernemerschap in het hoger onderwijs. Ik heb de laatste jaren in Nederland gewerkt als universitair hoofddocent ondernemerschap en organisatiekunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar ik nu nog parttime aan verbonden ben. Mijn achtergrond in zowel bedrijfskunde als theologie komt nu goed van pas, omdat veel van de werkzaamheden te maken hebben met organisatiekundige problemen en theologische aspecten (zoals theologische onderwijs en training).

WIJNANDA - TROPENARTS

Van jongs af aan heeft zendings- en ontwikkelingswerk mijn interesse gehad. Daarom was het een logische stap om na mijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam de opleiding voor tropenarts te gaan volgen. Om mezelf wat breder te oriënteren heb ik een theologie-opleiding gevolgd (CGO-HBO) met zending/evangelisatie als afstudeerrichting.  Als arts heb ik ervaring opgedaan op verschillende gebieden, zo heb ik gewerkt op de kindergeneeskunde, chirurgie en gynaecologie/verloskunde. Na het behalen van mijn diploma voor tropenarts in maart 2011 ben ik werkzaam geweest in de ouderengeneeskunde en gynaecologie/verloskunde. Tot nu toe heb ik in Papua nog niet kunnen werken als tropenarts omdat een medische werkvergunning erg moeilijk te verkrijgen is. Wel geef ik regelmatig advies en af en toe werk ik mee aan een training.


 
COEN
Voordat we weggingen ging ik naar groep 1 op de Polyanderschool in Dordrecht ging. Ik had het daar erg naar m’n zin, had lieve jufs en leuke klasgenoten, en vind het heel leuk dat ik tijdens ons laatste verlof weer even terug mocht zijn in mijn oude klas. Maar in Papoea heb ik het ook enorm goed naar mijn zin hoor! Spelen en leren kun je overal en ik heb veel vriendjes uit de buurt waarmee ik lekker in bomen kan klimmen en andere leuke dingen kan doen. Ik ga naar de internationale school in Wamena en leer daar heel veel. 
 

SAMUEL

Net voor kerst ben ik jarig geweest. Ik praat inmiddels goed Indonesisch en vind vliegtuigen enorm interessant, dus ik vind het fijn dat we af en toe moeten vliegen. Zolang ik maar bij papa, mama en Coen ben, vind ik alles wel goed, alhoewel ik ook inmiddels wel erg gehecht ben aan mijn eigen plekje in Papoea. Ik ga naar de lokale kleuterschool van de Sekolah Sinar Baliem (school van Lentera), waar ik het erg naar mijn zin heb


MARIA

Ik ben nu een jaar en in mijn leventje nog maar vier weken in Nederland geweest. Ik heb dus geen idee hoe Nederland eruit ziet, maar in Papoea is het in ieder geval geweldig. Praten doe ik nog niet echt, maar ik begrijp prima wat mensen tegen me zeggen, in welke taal dan ook.