Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Presentatie Dordrecht 23 augustus

Momenteel zijn we in Nederland voor verlof. Deze periode is een mooie gelegenheid om familie en vrienden te ontmoeten, maar ook vele anderen die betrokken zijn bij het werk op Papoea. Op 23 augustus willen we graag wat vertellen over ons werk op Papoea, we zullen ons dan vooral richten op theologisch onderwijs en medische zorgverlening. Tijdens de avond is er ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting en vragen. De avond begint om 19.45 in een zaal van de Julianakerk, Mauritsweg 286 in Dordrecht.

De jonge kerken op Papoea worstelen met veel veranderingen. Jongeren trekken naar de stad en staan bloot aan veel verleidingen. In de dorpen is een grote afhankelijkheid van overheidshulp ontstaan. Nieuwe predikanten en docenten moeten hier leiding aan geven. Intussen verslapt de aandacht voor voortgaande evangelisatie en is de gezondheidszorg in de afgelegen dorpen miserabel. Om hierin de lokale kerken te ondersteunen geeft Elco trainingen aan evangelisten, in dorpsgemeentes en onderwijs op de theologische school. Wijnanda helpt op medisch gebied met training en medische hulp in afgelegen dorpen die vaak alleen met een helikopter te bereiken zijn. Op 23 augustus zullen we hier meer over vertellen.