Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Groeipijn

Groeien doet pijn. Dat merken we binnen Lentera. Wat begon met een hechte club enthousiaste studenten en collega's is inmiddels een serieuze organisatie met een basisschool, een vliegoperatie van Cenderawasih Air met een eigen vliegtuig en allerlei andere dingen die erbij horen. De afgelopen jaren is daarom steeds wat aan de organisatie gesleuteld, meestal gedreven door een crisis of iets wat niet goed ging. Donderdag was weer zo'n moment.  

We zaten bij elkaar als management team om een probleem van een van de collega's te bespreken. Dat is pijnlijk en lastig om te doen. Maar het is zeker ook mooi dat we zo niet alleen als collega's, maar ook als vrienden en als een soort familie voor elkaar willen zorgen. Prive-problemen zijn niet prive, die hebben ook een uitstraling naar het werk en naar de mensen om ons heen die Lentera als een voorbeeld zien. Daarom moest er over gepraat worden, daarom hebben we in ons eigen vlees moeten snijden door beslissingen te nemen die hopelijk verandering teweeg brengen, maar die ook geld kosten doordat we besloten hebben om minder te vliegen komende maand om tijd te hebben om de problemen aan te pakken. Mooi om te merken dat iedereen op een lijn zat en dat de christelijke waarden van Lentera en Cenderawasih Air belangrijker zijn dan de pecunia.

Ook het gedrag van sommige collega's liet soms te wensen over. De discipline is wel eens zoek, er klinken wel eens woorden die minder fraai zijn en dat soort dingen. Meestal geen enorm grote problemen, maar het lijkt soms wel de verkeerde kant op te gaan. Dus daar moest ook over gepraat worden. En ja, bij de groeipijn van een groeiende organisatie hoort dan ook dat er regels opgesteld worden. Regels zijn altijd vervelend, want je moet je er zelf ook aan houden. Maar op een gegeven moment ontkom je er niet aan om expliciet te maken wat we van elkaar verwachten om zo ook eventueel disciplinaire maatregelen te kunnen treffen. Dus ja, nu hangt er een lijstje met 17 regels aan de muur. Eerst zelf dat lijstje nog maar eens goed doornemen en kijken of ik er aan kan voldoen...