Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Dordtse high-tea

Vaak melden we in deze blogs iets over ons werk of gezin, over wat er gebeurt op Papua. Dat werk zou niet mogelijk zijn zonder de steun uit Nederland. Daarom is het goed om dat ook voor het voetlicht te brengen. Naast veel trouwe donateurs zijn er ook leuke en lekkere activieiten, zoals de Dordtse high-tea die een poosje terug plaatsvond.

Op een zonnige dinsdagmiddag verzamelen zo’n 30 dames zich in Dordrecht voor een high tea. Voorafgaand aan de middag zijn zes dames hard bezig geweest met de voorbereidingen. Tijdens een creatieve avond om spullen te maken voor de webshop komt het idee op om eens op een andere manier geld in te zamelen. Het moet iets gezelligs worden waar veel mensen op af komen. Algauw komt het idee van een high tea boven. Er wordt een uitnodiging voor het kerknieuws gemaakt en er wordt afgestemd wie wat maakt. Op de dag zelf worden het huis en de tuin van de gastvrouw ingericht voor de high tea. In de keuken staan alle sandwiches, wraps, scones, muffins en ander lekkers op mooie schalen uitgestald. En natuurlijk is er ook een hoek ingericht met allerlei soorten thee.

   

Als de 25 gasten allemaal zijn gearriveerd, gaan we in de gezellige tuin zitten. De middag wordt geopend met een stukje uit de Bijbel en gebed. Daarna geniet iedereen van het eten, de thee en de mogelijkheid voor ontmoeting. Het is goed om zo samen te zijn en met de financiële bijdrage het werk van Lentera te steunen. Als rond 15 uur de meeste vrouwen zijn vertrokken, blijft de organisatie achter met best nog wat hapjes, een voldaan gevoel na zo’n gezellige middag en een bedrag van 300 euro. En dat laatste was een belangrijk doel van de middag; een bijdrage aan het werk van Lentera. Het geld is gedoneerd voor de aanschaf van een echo apparaat, om hulp te kunnen bieden aan zwangere vrouwen die ver van een ziekenhuis wonen. Mede dankzij deze actie is het echo-apparaat inmiddels aangeschaft en in gebruik genomen!