Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Eerste Papoea-piloot gaat solo

 

Papoea’s kunnen dit niet, zeiden veel mensen. Piloot worden, dat is te hoog gegrepen. Toch begon Lentera Papua zeven jaar geleden met het opleiden van Papoea’s als piloot. Dinsdag maakte de eerste Papoea-piloot Uthony Wanimbo zijn solovlucht. Toen Uthony voor zijn eerste solo-vlucht vertrok, stonden onze Papoea-collega's te juichen. Zie je wel, wij kunnen het ook!

Het doel van Lentera is om christelijke professionals op te leiden op het gebied van luchtvaart, onderwijs, maatschappelijke dienstverlening en gezondheidszorg. Als pionierende organisatie ging dat met vallen en opstaan. Maar de eerste resultaten worden nu zichtbaar. Het opereren van het vliegtuig gaat goed, Lentera heeft een eigen kleuter- en basisschool en ook op de andere gebieden zijn programma’s gestart. Maar het was wachten tot de eerste Papoea-piloot ook echt alleen kon vliegen. Vanaf nu is dat het geval: een mijlpaal voor Lentera en een mijlpaal in de ontwikkeling van Papoea.