Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Wie is de nieuwe president?

Terwijl de taalstudie langzaam vordert groeit het aantal werkjes aan de muur in ons appartement gestaag. De school van Coen en Samuel lijkt wel sneller te gaan dan onze studie. Gisteren hadden we een vrije dag, vanwege de Pemilu, de pemilian umum, oftewel de algemene verkiezingen voor de president van Indonesië. We konden die dag goed gebruiken om een beetje op stoom te komen met het leren van nieuwe woorden, we liepen inmiddels toch al wat achter. Het valt ook niet mee om misschien wel 300 of 400 nieuwe woorden per week in je hoofd te stampen. Intussen blijft het wel spannend of ons werkvisum op tijd klaar is. We hebben nog wel wat tijd, maar het gaat hier erg langzaam. Willen jullie meebidden?
 
 
 
Verkiezingen
De verkiezingen voor de president zijn duidelijk het thema van deze week. Niet alleen omdat het een vrije dag opleverde en veel gespreksstof voor tijdens de taalles, maar ook omdat het wel de belangrijkste verkiezingen ooit lijken te zijn. De keuze was tussen een kandidaat van de oude garde, Prabowo - familiebanden met de voormalige leider van Indonesië Soeharto, ex-generaal, vroeger baas van de geheime dienst en de elitetroepen - en een nieuwe buitenstaander, Joko Widodo, oftewel Jokowi - de huidige gouverneur van Jakarta die daar een goede staat van dienst heeft opgebouwd als iemand die dingen voor elkaar kan krijgen. Jokowi leek vooraf duidelijk de winnaar, en de voorlopige uitslagen lijken er ook op te duiden, maar Prabowo heeft zich ook als winnaar uitgeroepen. Over twee weken zijn de officiële uitslagen en in de tussentijd kan er dus nog veel gebeuren...