Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Nu wordt het echt: aangekomen in Indonesiƫ

Vandaag zijn we aangekomen in Yogyakarta, waar we in drie maanden bahasa Indonesia onder de knie proberen te krijgen. We kijken terug op een heel mooie afscheidsdienst waarin psalm 84:12 meegegeven werd: God is onze Zon en Schild. Het thema van de preek was: een goede reis en een behouden aankomst. Dat ging natuurlijk over veel meer dan alleen deze vlucht, maar het gold in ieder geval ook voor de reis van gisteren en vandaag. De vlucht was lang, en we hadden veel bagage, maar het ging goed. Slechts twee stuks bagage komen later aan - daar valt prima mee te leven. Op Yogya werden we opgewacht door iemand die gevraagd was om ons op te halen, dat was ideaal. 

Verder nu even wat oriënteren, aan de temperatuur wennen, boodschappen doen, telefoonnummers regelen. Nu nog even kijken of de kerk een beetje in de buurt is, zodat we morgen ook op pad kunnen. Maandag gaan we ons verder richten op de elementaire beginselen van het Indonesisch.