Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Nieuwe plannen, steun welkom!

Vandaag heb ik met pijn in het hart tickets voor onze terugreis geboekt. We hebben een mooie tijd hier, worden van allerlei kanten uitgenodigd om nog even een dagje les te geven, een training te doen, of te helpen met het reviseren van het salarissysteem. Het is mooi om zo hier nuttig bezig te zijn. Maar nu de scholen weer open gaan, moeten we ook weer aan terugkeer naar Nederland gaan werken. Ons afscheid staat hier nu gepland, met een mooie traditionele kookputmaaltijd. Maar het leven gaat hier ook door, met nieuwe plannen.

Omdat er nog steeds geen vliegtuig is, en het ook onduidelijk is of dat binnenkort nog gaat lukken, kwamen een aantal van de jongens met het plan om een vrachtwagen te kopen. De weg naar Jayapura is inmiddels redelijk. Als je van modder en een beetje uitdaging houdt in ieder geval. Dat betekent dat je met een 4x4 vrachtwagen in een paar dagen of een paar weken in Jayapura kunt komen. Terug kun je dan veel goederen meenemen. Het is een vrij eenvoudige business, die redelijk wat op kan leveren. Met de opbrengst zouden we de school van Lentera en de andere activiteiten misschien wel voor de helft kunnen bekostigen. Mocht u nog op zoek zijn naar een goed doel om te steunen? Overweeg dit dan eens: met een eenmalige gift kan de school van Lentera de komende jaren draaien. In totaal is zo'n EUR 40.000 nodig. Lentera heeft zelf al EUR 20.000 bijeengesprokkeld en we zoeken nog naar sponsors voor nog een keer EUR 20.000. Als u interesse heeft, of vragen hierover, neem gerust even contact op met info@lentera-vanburg.nl. Direct een gift overmaken mag natuurlijk ook... Vermeld dan wel even dat het voor de vrachtwagen is. Hartelijk dank!