Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Kerst in Papua

Toen was het ineens zover. Vrijdagmorgen zie ik een berichtje: Jullie visa zijn rond. Puji Tuhan (Prijs de Heer)! We hadden juist besloten dat als het visum er vrijdag niet zou zijn, dat we dan de kerst in Nederland zouden doorbrengen. Dus niet. Snel iedereen ingelicht, afspraken afgezegd en tickets geboekt. Dinsdag hopen we te vertrekken!

Inmiddels hebben we een hele koffer met papieren verzameld: een brief van de burgemeester, PCR testen, tickets et cetera. Maar alles lijkt redelijk vlot te gaan en is hopelijk zo compleet mogelijk. We hopen op een voorspoedige reis; als alles goed gaat komen we zaterdag in Wamena aan. Dan begint een intensieve periode van afscheid nemen, dingen afronden, opruimen en tegelijkertijd loopt ook werk in Nederland door. Eind februari hopen we weer in Nederland terug te zijn.

Afgelopen jaar hebben we veel steun gehad. Kaartjes, mailtjes, bloemen, praatjes bij school. Dank daarvoor! We bevelen onze lieve broeders en zusters in Papua in uw gebed aan. Ze vinden het ook een verlies dat wij besloten hebben maar twee maanden te kunnen blijven. Ze hebben ook uw gebed nodig om staande te blijven in deze gebroken wereld. 

We wensen u allen goede kerstdagen en een gezegend 2021.