Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Veel belangstelling informatieavond

"Erg goed om zo een overzicht te hebben wat jullie willen gaan doen." "Mooi dat jullie dit gaan doen, wel een grote stap hoor.' Zomaar een paar reacties tijdens de informatie-avond afgelopen woensdag 26 maart in Dordrecht. Deze avond was goed bezocht, met ruim 130 mensen die aanwezig waren. We waren er verwonderd over dat er zoveel belangstelling was. Ook de opbrengst van de collecte was erg mooi! Achteraf kregen we ook nog diverse reacties van mensen die meegeluisterd hadden via de internet-uitzending. Heel mooi om zoveel steun te ervaren van gemeenteleden, vrienden, familie en andere belangstellenden. 

Tijdens de avond hebben we verteld over de grote nood die er in Papoea is op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Daarna hebben we de unieke aanpak van Lentera toegelicht: door met kleine teams van toegewijde Papoeas te werken - zowel rondom onderwijs als rondom gezondheidszorg - streven we ernaar om een positieve verandering teweeg te brengen. Ook hebben we iets verteld over de weg die ons geleid heeft tot deze onderneming. Als laatste hebben we gevraagd om steun, in het gebed, maar ook financieel voor het project wat we gaan doen. We hebben nog een bedrag van ongeveer 15.000 Euro per jaar nodig. Als iedereen die belangstelling heeft daarvan een deel of deeltje voor zijn rekening wil nemen - ook kleine bedragen helpen! - dan komt dat vast goed. Degenen die ons project al steunen: hartelijk dank daarvoor! En mocht dit project nog niet ondersteunen: het zou erg mooi zijn als u dat zou willen doen. Hier kunt u uzelf aanmelden als sponsor.