Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Actueel

Elco en Wijnanda van Burg werken voor een periode van vijf jaar voor stichting Lentera als onderwijsconsultant en tropenarts. Lentera is werkzaam op Papoea (Indonesiƫ), met name in het berggebied rondom Wamena. Het Indonesische woord lentera betekent lantaarn. De missie van Lentera is om jonge christenen te trainen om als christelijke professionals leiding te geven en zo een licht te zijn op Papoea. Lentera richt zich vooral op luchtvaart, gezondheidszorg, onderwijs en sociale dienstverlening.

Snel opgroeien

09 SEPTEMBER 2022 | GEPLAATST DOOR ELCO

Een etentje met een duidelijke boodschap. Op de terugweg uit Wamena had ik tijd om even uit eten te gaan met de synodevoorzitter ds. Dorman en zijn vrouw Martasila, net als Wijnanda een paar maanden geleden. Mensen die we al sinds 2007 kennen, ze waren toen nauw bij de Calvary Clinic betrokken waar Wijnanda toen een paar maanden hielp. Nu is hij een belangrijk man in de grootste kerk van Papua, met een duidelijke visie. Volgend jaar loopt zijn termijn af als voorzitter en willen ze zich weer op de kliniek gaan focussen - klinieken inmiddels, want er is er ook een in Sentani nu. En ze willen graag dat wij helpen om het verder op te bouwen. Wijnanda op geneeskundig gebied met de twee Papua-dokters en verpleegkundigen. En ik op managementvlak. De vraag was dus: wanneer zijn jullie van plan om terug te komen? Lees verder...

Geleerde lessen

22 JUNE 2022 | GEPLAATST DOOR WIJNANDA

"Deze keer wil ik niet dat je onderwijs geeft over gezondheid, dat heb je al zo vaak gedaan. Nu wil ik dat mensen vertellen wat ze er eigenlijk mee gedaan hebben." Wat een wijsheid van onze Lentera-directeur. Lessen neem je niet alleen tot je, je moet er ook iets mee doen.Lees verder...

Even terug

15 DECEMBER 2021 | GEPLAATST DOOR ELCO

Inmiddels zitten bijna drie weken in Papua er weer op. Tijd om toch eens even een verslagje te doen. Drie weken zijn zo om, maar tegelijk leken ze ook weer lang omdat ze gevuld waren met zoveel verschillende dingen. Het was fijn om weer even ‘thuis’ te zijn en straks ook weer naar huis te kunnen. Lees verder...Dit project wordt ondersteund door: