Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Wat doen wij?

ELCO - ADVIES EN TRAINING

Ik richt me op twee taken: het trainen van leidinggevenden en het adviseren van organisaties zoals scholen en stichtingen, waaronder ook het management van Lentera. De trainingen zijn vooral bedoeld voor leidinggevenden, docenten, predikanten en evangelisten in vaak afgelegen dorpen. Doel van de trainingen is om mensen te ondersteunen in het runnen van hun eigen gemeenschap en minder afhankelijk te worden van hulp van buitenaf. 

WIJNANDA - MEDISCHE HULP EN TRAINING 

De uitvoering van mijn werkzaamheden is beperkt, vanwege de afstand en in het verleden vanwege gebrek aan een medische werkvergunning. Ik zette me in het verleden vooral in voor de organisatie van medische evacuaties vanuit dorpen. Papoea is erg bergachtig en vrijwel alle transport gaat via de lucht. Toegang tot medische hulp is vaak erg gering in dorpen in de bergen. Verder richt ik me (nog steeds, nu op afstand) op het adviseren bij medische vragen in dorpen via radio-contact en per email en Facebook.